Om oss
Gjestfrihet på historisk grunn
Allerede på 1800-tallet startet folket i Bortistu å dele husrom, gjestefrihet og god mat med tilreisende. Da kom de første turistene til gards for å nyte servering, rekreasjon og frisk fjelluft med førsteklasses utsikt mot Trollheimen.
Men historien om Bortistu startet over to hundre år tidligere. Fjellgarden ble etablert som hjem for mennesker og husdyr i 1648 – den gang god kunnskap om jakt, fiske og mat var en forutsetning for å overleve.
Etterhvert som tiden gikk og nye generasjoner kom til ble gjestfriheten og matkunnskapen grunnlaget for en lang tradisjon mange har hatt stor glede av siden.
I dag er det Linda Mai Helmersen som står ved roret i Bortistu. Hun vokste opp på garden den gang det var sauer i fjøset og hesjer på jordene. Linda Mai har sammen med sine foreldre gjort reisen i Bortistu fra gjestegard til helårsdestinasjon for kurs og konferanse, bryllup, selskap, hytteutleie og lokalmatopplevelser.
Og selv om Bortistu i dag har alt du trenger av moderne fasiliteter, står arven fra tidligere generasjoner fortsatt sterkt hos vertskapet. Samspillet med naturen, fjellet og årstidene er sentralt i alt vi gjør og bidrar til at hver gjest får sin minneverdige opplevelse hos oss.
Vil du vite mer om Bortistu og historien vår? Ta turen innom vår gardshistoriske utstilling neste gang du besøker oss.
Velkommen til Bortistu!
Vertskapet
Bli litt bedre kjent med menneskene du møter på Bortistu.

Linda Mai Helmersen
Daglig leder/eier

Tonje Stavå
Renholder

Silje Therese Stenberg Hannasvik
Kokk

Hans Edvard Thyve
Weddingplanner, administrasjon og altmuligmann

Else Marie Holmen Thorud
Administrasjon og servitør

Cristiano Ferreira
Kjøkkensjef

Aud Myhre
Servitør

Francisco José Chagas
Kokk og servitør

Nadja Blisko
Servitør/bartender

Kjersti Forseth
Servitør

Mia Jære
Servitør

Alise Sundby Bakke
Servitør