Om Bortistu

Bortistu på historisk grunn

Allerede på 1800-tallet startet folket i Bortistu å dele husrom, gjestefrihet og god mat med tilreisende. Da kom de første turistene til gards for å nyte servering, rekreasjon og frisk fjelluft med førsteklasses utsikt mot Trollheimen.

Men historien om Bortistu startet over to hundre år tidligere. Fjellgarden ble etablert som hjem for mennesker og husdyr i 1648 – den gang god kunnskap om jakt, fiske og mat var en forutsetning for å overleve.

Etterhvert som tiden gikk og nye generasjoner kom til ble gjestfriheten og matkunnskapen grunnlaget for en lang tradisjon mange har hatt stor glede av siden.

I dag er det Linda Mai Helmersen som står ved roret i Bortistu. Hun vokste opp på garden den gang det var sauer i fjøset og hesjer på jordene. Linda Mai har sammen med sine foreldre gjort reisen i Bortistu fra gjestegard til helårsdestinasjon for kurs og konferanse, bryllup, selskap, hytteutleie og lokalmatopplevelser.

Og selv om Bortistu i dag har alt du trenger av moderne fasiliteter, står arven fra tidligere generasjoner fortsatt sterkt hos vertskapet. Samspillet med naturen, fjellet og årstidene er sentralt i alt vi gjør og bidrar til at hver gjest får sin minneverdige opplevelse hos oss.

Vil du vite mer om Bortistu og historien vår? Ta turen innom vår gardshistoriske utstilling neste gang du besøker oss.

Velkommen til oss!

Vertskapet

Bli litt bedre kjent med menneskene du møter på Bortistu.

Linda Mai Helmersen

Daglig leder/eier

Linda Mai er oppvokst i Bortistu, og er nå 4. generasjon i familien som driver og eier gården Bortistu. Hun er daglig leder, og deltar mye i både administrasjon og restaurant, og der det ellers behøves på bruket.

Tonje Stavå

Renholder

Tonje har vært renholder i Bortistu siden høsten 2021. Med pågående fagbrev i renholdsfaget, setter hun standarder for et førsteklasses renhold. Hun kan også treffes i restauranten eller baren på ulike arrangement.

Silje Therese Stenberg Hannasvik

Kokk

Siden februar 2021 har Silje vært en mester på vårt kjøkken. Hun plukker lokale råvarer og tryller fram de aller beste rettene og kakene du kan tenke deg her i Bortistu. Med sin brede erfaring til havs, tar hun hverdagen til fjells på strak arm.

Hans Edvard Thyve

Weddingplanner, administrasjon og altmuligmann

Siden 2019 har Hans Edvard vært en del av teamet vårt, Han møter du både i telefonen, på epost, i tillegg til resepsjonen og restauranten. En allsidig mann der altså.

Oleksandra Masynets

Digital markedsfører

Oleksandra, som også kalles Sasha, studerer reiseliv i Oppdal, og starter opp sommeren 2024 som deltidslærling for å ta fagbrev innen reiseliv. Sasha har vokst opp i Ukraina, men flyttet til Oppdal for 2 år siden. Hun er superpositiv og blid, og du vil se hennes kompetanse mest på våre sosiale medier som Pinterest, Facebook og Instagram.

Cristiano Ferreira

Kjøkkensjef

Hvem sier ikke at portugisere ikke trives til fjells? Siden sommeren 2021 har Cristiano laget mat av ypperste kvalitet, både norsk og jammen noen portugisiske retter har det også blitt. Med fast bopel i Storligrenda er han å betrakte som en av de fastboende. En stødig mann å ha på kjøkkenet.

Aud Myhre

Servitør

Aud er en allsidig dame som trives så ute som inne. Hun møter du i restauranten, ute med plenklipperen, med trillebåra aller hammeren. Aud er blid og hyggelig, og har alltid en kommentar på lur.

Francisco José Chagas

Kokk og servitør

Franko er utdannet butikkslakter, men er veldig god på å lage mat og servere maten. En hyggelig og blid portugiser som har gjort oppdaling av seg for 12 år siden.

Nadja Blisko

Servitør/bartender

Nadja møter du i baren i sene nattetimer, eller som servitør i baren. Nadja har lang fartstid i Bortistu, og stiller opp når det er behov.
Kjersti+red

Kjersti Forseth

Servitør

En ekte gjørabygg, som jobber som ekstramannskap innimellom skolegang og utdanning. Kjersti er å finne i restauranten som servitør, men også på renhold av rom.
Mia+red

Mia Jære

Servitør

Storlidalinger skal man ikke kimse av. Mia er født og oppvokst midt i Storlidalen, og trives godt med å servere gjestene og sørge for at de har det godt den tiden de er gjest hos oss.
Alise

Alise Sundby Bakke

Servitør

Alise er en kjekk student fra Trondheim som jobber hos oss innimellom – og ja hun er særdeles godt kjent i Storlidalen, hun har nemlig hatt hytte her siden hun var liten jente.

Bærekraft

Bortistu er en gammel fjellgard som alltid har hatt fokus på nøktern ressursutnyttelse som gjenbruk og nøysomhet, og hvor nærhet til naturen og vertskapets gjestfrihet alltid har vært svært viktig. Da som nå.

Å etterleve Norsk Økoturismes grunnprinsipper er helt naturlig for oss, men også viktig med tanke på hvordan vi som reiselivsnæring kan bidra til det grønne skiftet gjennom bærekraftig drift.