Mat og servering

En matopplevelse med Bortistu som avsender er alltid ispedd en stor porsjon kjærlighet til naturen, årstidene og råvarene fra Trollheimen og områdene rundt.

Fjellbaserte matopplevelser

Lokal matkultur og mattradisjoner har stått sterkt i Bortistu siden det første huset ble bygd på garden. Dette er en arv vi tar godt vare på, både av respekt for garden og til glede for gjestene våre. Vi ønsker dere velkommen til å nyte en meny tilberedt av våre kokker her hos oss – eller kjøp våre egenproduserte delikatesser i nettbutikken og kos deg med en smak av Bortistu hjemme.

Ønsker dere å spise hos oss kan vi ta imot 10-100 personer til middag og servering. Vi har en rekke menyer dere kan velge mellom, alle med et sterkt innslag av lokale produsenter og sesongbaserte råvarer fra området. Vi kan også skreddersy menyen til ønskene deres – og selvfølgelig tilbyr vi egen barnemeny for små gjester mellom 3-12 år.

Kjøp vår prisbelønte lokalmat

Vil du nyte smakene fra Bortistu hjemme? I vår nettbutikk kan du blant annet kjøpe våre prisbelønnede lokalmatprodukter Bassturøkt lammelår og Magdas Sviskelykke. All produksjon foregår i Bortistu med rotfeste i fjell og natur, lokale mattradisjoner og råvarer. Du kan handle med gratis klikk og hent i Oppdal eller Trondheim, eller send oss en forespørsel hvis du bor et annet sted i Norge. I nettbutikken kan du også kjøpe gavekort til bruk i Bortistu.

Meny 1

  • Marinert laks med eple- og sitrongele, rømme, agurk, kaviar og syltet rødløk

    Ken Forrester Chenin Blanc, Sør-Afrika /Rodebakk Saison
    *Melk, sulfitt

  • Bassturøkt lammelår fra Bortistu, rotgrønnsaker, mandelpotet fra Oppdal, sellerirotpurè og rødvinssjy

    Lu Ceppu Negromaro Puglia, Italia/Rodebakk biere de gard
    *melk, selleri

  • Blåbærmousse m/ sjokolade og bærsaus

    Gironda Brachetto d`Acqui, Italia/Hognabrygg Voyager 250

    *Melk, gluten

Pris: 655 ,-

Meny 2

  • Kamskjell fra Trøndelag med ertepuré, kokkens flatbakst fra Bortistu og tørket limousinkjøtt fra Nerskogen

    Atlantis Albarinjo, Spania/Rodebakk Saison
    *Gluten, melk, sesam og skalldyr

  • Langtidsstekt ytrefilet av hjort, selleri- og potetkrem, rotgrønnsaker, brokkolini og viltsaus

    The Boutique Selection Crozes-Hermitage, Frankrike/Rodebakk Farmhouse Fushion
    *Melk, selleri

  • Sjokoladedrøm med bringebærsorbét, nøtter og bærsaus

    Gironda Brachetto d`Acqui, Italia/Hognabrygg PAVE
    *Melk, nøtter

Pris: 625 ,-

Meny 3

  • Sopp- og potetsuppe fra Oppdal m/potetknask

    Ken Forrester Chenin Blanc, Sør-Afrika /Rodebakk Saison
    *melk

  • Lammecarré med gulrotpuré, blomkål, brokkolini, hasselbakt potet og honningssaus

    The Boutique Selection Crozes-Hermitage, Frankrike/Rodebakk Biere de Garde
    *melk

  • Mandel- og rabarbrakake med vaniljekrem

    Galarin Pra Done Moscato d'Asti/Hognabrygg Voyager 250
    *Melk, nøtter

Pris: 645 ,-

Meny 4

  • Oster fra Grindal/Tingvollost, spekemat fra Hognamat, kokkens flatbakst fra Bortistu og syltete grønnsaker

    Von Hövel Riesling Kabinett, Tyskland/Rodebakk Trippel saison
    *Melk, gluten, sesam, sulfitt

  • Laks med grønnsaker, mandelpotet fra Oppdal, pastinakkpuré og soyasaus

    Ken Forrester Chenin Blanc, Sør-Afrika /Rodebakk Saison
    *Melk, gluten

  • Smuldrepai med multer og eple m/ vaniljerømme

    Gironda Brachetto d`Acqui, Italia/Hognabrygg, Voyager 250
    *Gluten, melk

Pris: 575 ,-

Barnemeny

  • Hamburger fra Storlidalen Higland cattle inkl. dessert

    Pris: 245 ,-

  • Lokale pølser fra Hannes og potetmos inkl. dessert

    Pris: 195 ,-

Barn 3-12 år halv pris av alle retter

Takeaway-meny

  • Ost- og spekematfat

    Lokale oster fra Tingvollost, spekemat fra Hognamat, flatbrød fra Bortistu, sviskekompott fra Bortistu, geitramssirup fra Bortistu, eggerøre, grønnsaker
    kr Pris: 245 ,- pr. person

  • Lokal taco

    Med kjøtt fra Storlidalen Highland Cattle kr 245/130. Ferdig kuttet, klart til bruk.

  • Helstekt bassturøkt lammelår

    fra Bortistu leveres nystekt inkl. rødvinssjy kr 1250. (Mat nok til 6-8 personer)