Kano-Bortistu-Oppdal.jpg
 Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.

 

Aktivitetsløype (min. 8 pers)(sommer og vinter)

Aktivitetsløypen er en rundløype med poster hvor målet er å gjennomføre på kortest mulig tid

Det er flere tema, blant annet bålkonkurranse, kapasitet og utholdenhet, spyttekonkurranse på Oppdalsvis, sagestafett med flere. 

Aktiviteten avsluttes med kaffe og noko attåt som er kokt opp ved bålkonkurransen, og masse heder og ære til vinnerne!

Priser : 8- 20 pers: Kr. 550 pr. pers.  21-40 pers: Kr. 400 pr. pers.

Tidsbruk: 2-3 timer, alt etter hvor mange poster man ønsker.

 

Team Challenge - samarbeid, tillit, innsats               (min. 10 pers) (sommer og vinter)

Engasjerende lagkonkurranse. Dere konkurrerer i 5 eller 7 grener som blindduplo, borrelåsball og vannglasset.

Pris 30-60 pers: kr 295 - 5 grener/kr 365 - 7 grener

Pris 10-29 pers: kr 365 - 5 grener/kr 425 - 7 grener

Tidsbruk: 75-120 min, avhenger av antall grener.

 

Ølsmaking - Rodebak Gårdsbryggeri, Innset

The farmhouse brewery

Rodebak er en gård som ligger til fjells lengst sør i Trøndelag. Fokuset til bryggeriet er varianter av Saison med en unik husgjær og førsteklasses råvarer, der noen av ølene også får et opphold på bourbonfat. Carl-Otto Kristensen er en genuin ølbrygger, som i de senere år har etablert sitt bryggeri på slektsgården på Innset.

A) Rodebak 4 Øl: 390 kr

Pakken inneholder en miks av forskjellige øl i Rodebakporteføljen. 

 B) Rodebak 5 Øl: 440 kr

Denne pakken vil i større grad vektlegge sterkølene og spesialølene, blant annet de som er lagret på eikefat. 

(Prisene er basert på et minimumsantall på 10 personer. For mindre grupper, ta kontakt for pris.)

Isfiske med natursti (vinter)

Vi prøver å lure storfisken i Ångårdsvatnet! Om dere tar med klær til forholdene ordner vi resten. Vi ordner forhåndsborede hull, og leier ut pilkestikker og maggot til en gunstig pris. På bålet blir det kaffekok og noe attåt.

I tillegg blir det satt opp en natursti der det er om å gjøre å få flest riktige svar!

Priser : Leie av stikke, maggot og stol; 450 pr pers. I tillegg må alle kjøpe fiskekort på mobil, kr. 100,-pr. pers.

Tidsbruk: 1,5-4 timer, 10-30 pers

Visit Oppdal (sommer og vinter)

Det er mye å oppleve i hele Oppdal kommune. Besøk Oppdals nye nettside.

Lønset og Storlidalen (sommer og vinter)

Ved å besøke Lønset.no, vil du finne hva vårt nærmiljø har å by på av opplevelser, aktiviteter, kafeer og spisesteder, turer sommer og vinter, butikk, kirke m.m.

Kulturhistorisk vandring på tunet i Bortistu (sommer og vinter)

Bortistu og Storlidalen har ei spennende og interessant fortid, og vertskapet kan ta grupper med på ei vandring rundt i vår gardshistoriske utstillinger på garden. Vi fokuserer på håndtverk, sjølberging, skolegang, personligheter og samhold. Vi besøker Innloftet fra 1648, Blåstoggo med leketøyssamling fra 17-1800-tallet og klær fra tidlig på 1900-tallet, røykbassto der vi i dag røker bassturøkt lammelår, smia med ildsted av kleberstein og blåsebelg i saueskinn, og snekkerloftet med blant annet båndsag og hjemmelagde høvler.

Du kan selvsagt rusle fritt rundt i utstillingen på egen hånd.

Pris med vertskap, kr 1 500 pr. gruppe.

Sykle til Tovatna (sommer)

Vi leier ut sykler for kr 150 pr dag. Vi kan anbefale å sykle langs en bilfri grusvei, 12 km innover langs Tovatna. En fin sykkeltur, hvor fjellene omkranser deg på alle kanter. Turen passer også godt for barnevogn.

Vassenden (sommer og vinter)

Ønskes en lett tur, kan du gå over til Vassenden og se Storlidalen og Gjevilvassdalen samtidig! Se på gamle steder i Vassenden, og ta en bad i Gjevilvatnet. En stor hvit sandstrand du garantert vil ha helt for deg selv omkranset av fjell på 1400-1600 moh På den ene siden av vannet ser du Okla, og på den andre siden de tre Gjevilvasskambene, indre, midtre og hemre. Om vinteren kjøres skispor opp fra Storli over til Vassenden, ned til Bårdsgarden og innover Halsbekkdalen. Se skisporet.no for oppdatering av tråkkede skispor. 

Fiske på Ångardsvatnet (sommer og vinter)

Å være utpå Ångardsvatnet, midt i Storlidalen, er en opplevelse. Du kan leie båt med motor, garn og redningsvester, kano og årer. Se her for priser og kontaktinformasjon. 

Fiskekort kjøpes online på Inatur.no og hos Lønset Grunneierlag

Fjellfiske (sommer)

Ved parkeringplassen i Storlia vil du finne oppslagstavle med kart, og selvbetjening skasse for fiskekor t. Du kan også betale med VIPPS TLF. 91595096. Angi dato, uketall eller år og sesong! 
Priser: Hele Storli Utmarkslag 100 (dag)  600 (uke) 1000 (sesong)

Sørlige trekanten (sommer)

Bortistu er for mange utgangspunkt for velkjente Trekanten. Gå til Innerdalen, videre til Kårvatn eller Trollheimshytta og tilbake til Bortistu. Om sommeren finner du Trondhjems Turistforenings merkede turstier i hele Trollheimen.

Skispor (vinter)

Om vinteren kjøres det opp skispor av høy kvalitet langs hele Storlidalen, fra Storli til Gjevilvatnet, og til Tovatna og videre rundt Høa, om Londalen. For oppdaterte skiløyper, se skisporet.no

Toppturer (sommer og vinter)

Storlidalen har et stabilt klima som gir lange vintre, sikre snøforhold og gir gode forhold for toppturer. Ofte er det skiføre fra oktober til mai. Derfor kan du trygt planlegge en tur lang tid i forveien.

Storlidalen er den perfekte skidalen. Annenhvert fjell er konvekst og konkavt. Det betyr stor variasjon i terreng og formasjoner. Her finner du alt fra store vidder til bratte renner på et lite område. Perfekt skiterreng for alle ferdighetsnivå.

Du kommer raskt til fjells. Det er bilvei helt inn til Storli, og du kan gå med ski allerede fra veien. Det er mange parkeringsplasser merket P, vi anbefaler å benytte disse framfor å parkere langs veien pga brøyting.

Vi kan anbefale å skaffe deg tilpassede håndlagde ski av karbon, tilpasset dine ønsker og behov, fra vår lokale skifabrikk EVI ski på Lønset.

Vi har kart til salgs i resepsjonen for å ta med på turen. Les mer om turforslag på turapp.no.

Er du uvant i fjellet, eller ønsker du en lokal kjent mann på turen? Vi tilbyr fjellfører som er veldig godt kjent i området, er fjellvant, og forteller gjerne om Storlidalens lange historie underveis.

Spillet - Planlegging, lagarbeid, hurtighet (sommer og vinter)

Her gjelder det å få lagets spillebrikke i mål først. For å flytte spillebrikken ett steg framover, må lagene løse forskjellige oppgaver. Aktiviteten kan avholdes ute eller inne, også i dress og kjole. 

Pris kr 230-295 pr. person.

Tidsbruk: 60 min.

Foto: Terje Storli