Foto: Terje Aamodt

Foto: Terje Aamodt

Går du i giftetanker?

Trollheimen er den perfekte rammen rundt deres bryllup. Midt i de vakre omgivelsene den gir, ligger Bortistu Gjestegard. Med lang erfaring med bryllup, vårt unike selskapslokale Fjøset, og en hyggelig måte å bo sammen på tunet på, skreddersyr vi et romantisk bryllup her i Bortistu, like så vel på vinteren som på sommeren.

Foto. Ketil Jacobsen

Ekte gårdsbryllup- Tre dager til ende!

Bryllupshelgen hos oss kan for eksempel se slik ut:

Fredag ankommer deres gjester til en hyggelig og uformell bli-kjent-kveld, og dere kan selv lage mat i hyttene dere bor i, med godt utstyrte kjøkken. Gjestene bor rundt omkring på tunet, i ulike hytter.

Lørdag går til de siste forberedelser til vigsel, etterfulgt av en flott bryllupsfest i vårt selskapslokale Fjøset. Her står vi for servering av mat og drikke, og vi sørger for at dere to og deres gjester kan sitte og nyte en deilig bryllupsmiddag, god drikke, gjestenes taler og hyggelig stemning ved bordet. Selskapslokalet har bar som er åpen til kl 03.

Søndag avsluttes den minneverdige helgen med vår brunsj, og runder av helgen mykt før gjestene reiser hjem. 

Som hedersgjester sover dere som brudepar på Bruraloftet, med eget bad med badekar. 

Limousine.jpg

Kapasitet

Vi har 29 rom på tunet, med til sammen 70 sengeplasser. Rommene er fordelt over våre hytter, se tunkart. I selskapslokalet Fjøset har vi plass til 100 gjester til bords.                       

Vielsen

I vakre omgivelser kan selve vielsen for eksempel foregå på tunet, oppå fjellet, eller i kirken. Nærmeste kirke ligger i en avstand på 20 km, Lønset kirke. Vi er behjelpelige til å finne nødvendig utstyr til vielse på tunet. Oppdal Menighetskontor kan kontaktes angående kirke. Human-Etisk forbund har også representant i Oppdal kommune. Vi formidler gjerne både sang og musikk til vielsen.

Middagen og kakene

Vi dekker langbordene med hvite duker, lys, servietter og dekketøy. Pynt og bordkort tar dere med selv. Vår festmeny består av flere 3-retters menyer, som avsluttes med stort kakebord med bryllupskake og deres medbragte favoritt-kaker.

Vi leier ikke ut lokalet, men stiller selv med våre dyktige servitører og kokker. Vi tar ingen husleie.

Ørrettartar.jpg

Prøvesmak og prøvebo i Bortistu

For å bli kjent med atmosfæren vår, kan dere komme å prøvesmake av menyene, overnatte i et av rommene på tunet og nyte en god frokost. Med det kan valg av både sted og meny tas lettere.

Prøvesmaking inntil 3 retter kr 500

Prøvesmaking inntil 5 retter kr 750

Prøvebo på tunet for kr 800 for dobbeltrom med frokost 

Dansen og festen

Baren har alle rettigheter, og er åpen til kl. 03. Vi serverer gjerne nattmat, som kan nytes langt ut i de sene nattetimer.

Vi formidler gjerne trubadur, duo, korsang, felespill eller andre kulturelle innslag.

Våre anbefalinger:

Damekoret Courage - energisk og strålende! Courage er et sprudlende damekor som gjennom sin allsidighet vil skape stemning og gode opplevelser for publikum. Courage vil være et kor som er kjent for å formidle sang med høy kvalitet. Koret har ved flere anledninger sunget i bryllup. De synger blant annet bruremasjer og sanger som "Det finast eg veit". http://www.courage.no/

Hilde Halseth og Stephen Carlsson - Hilde er en allsidig artist som synger de fleste sjangre, også egenskrevne låter. I tillegg spiller hun tverrfløyte. Stephen er en allsidig gitarist som spiller de fleste sjangre. I tillegg til å spille fast med Hilde, spiller han i duoen Carlsmo. Vi formidler kontaktinformasjon.

Frode Haarstad - oppdaling med amerikansk gitar og egen bil. Trubadur, entertainer, cowboy og kirkesanger. https://intromusic.no/artist/frode-haarstad/

På musikkanlegget kan du alternativt spille dine favorittspillelister. 

 Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.
 Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.

Transport og parkering

Vi formidler staselig skyss med hest og vogn eller veteranbil. Vi har god plass til parkering. Vi har også lader for el-bil.

Annet

Frisør, bakeri, fotograf, menighetskontor eller Human Etisk Forbund formidles gjerne av vertskapet.

Utdrikkingslag er også vel egnet her i Bortistu. Lei ei hytte, lag mat selv, og kos dere med god venner. Vi lager gjerne maten for dere, se våre menyer. Vi kan skaffe utendørs lag-aktiviteter.

Vinterbryllup

Storlidalen er vakker også om vinteren - med sikre snøforhold, skikkelig vinter, og lang sesong. Å velge et vinterbryllup vil alene gjøre at deres bryllup blir ekstra spesielt. Hva er vel ikke mer magisk enn snøkrystaller og et hvitt vinterlandskap, fyr på peisen og fakler ute. Vi gir 15% avslag på meny i månedene november, desember, januar og februar.

Omvisning på gården

Ta kontakt med oss i god tid for en uforpliktende bryllupsprat med omvisning, vi hjelper deg til å skape minner for livet, og gi dagen og helgen de rammer den fortjener. Dere kan også komme for prøvesmaking og for å prøvebo. Se lenger opp i teksten.