Lokalmat og servering

Lokalmat med Bortistu og Trollheimen som avsender er alltid ispedd en stor porsjon kjærlighet til naturen, årstidene og råvarene fra Trollheimen og områdene rundt.

Fjellbaserte matopplevelser

Lokal matkultur og mattradisjoner har stått sterkt i Bortistu siden det første huset ble bygd på garden. Dette er en arv vi tar godt vare på, både av respekt for garden og til glede for gjestene våre. Vi ønsker dere velkommen til å nyte en meny tilberedt av våre kokker her hos oss – eller kjøp våre egenproduserte delikatesser av lokalmat i nettbutikken og kos deg med en smak av Bortistu hjemme.

Ønsker dere å spise hos oss kan vi ta imot 10-100 personer til middag og servering. Vi har en rekke menyer dere kan velge mellom, alle med et sterkt innslag av lokale produsenter og sesongbaserte råvarer fra området. Vi kan også skreddersy menyen til ønskene deres – og selvfølgelig tilbyr vi egen barnemeny for små gjester mellom 3-12 år.

Kjøp vår prisbelønte lokalmat

Vil du nyte smakene fra Bortistu hjemme? I vår nettbutikk kan du blant annet kjøpe våre prisbelønnede lokalmatprodukter Bassturøkt lammelår og Magdas Sviskelykke. All produksjon foregår i Bortistu med rotfeste i fjell og natur, lokale mattradisjoner og råvarer. Du kan handle med gratis klikk og hent i Oppdal eller Trondheim, eller send oss en forespørsel hvis du bor et annet sted i Norge. I nettbutikken kan du også kjøpe gavekort til bruk i Bortistu.

Meny 1

  • Ørrettartar med eplegele, potetknask og ørretrogn

    Ken Forrester Chenin Blanc, Sør-Afrika /Rodebak Saison/Tingvollsider Hustrud Gyrid
    *Melk, fisk og sulfitt

  • Bassturøkt lammelår fra Bortistu, fenikkelsalat mandelpotetmos fra Oppdal, rødvinssjy

    Lu Ceppu Negromaro Puglia, Italia/Rodebak Saison
    *Melk, selleri og sulfitt

  • Lemon posette - sitronpannacotta

    Saracco Moscato d'Asti, Italia
    *Melk, egg og hvete

Pris: 710 ,-

Drikke kommer i tillegg. 

Meny 2

  • Kamskjell fra Trøndelag med jordskokkpuré, potetknask, ørretrogn

    Atlantis Albarinjo, Spania/Rodebak WIT/Tingvollsider Strupstadsider
    *Hvete, rugmel, melk, sesam og skalldyr

  • Langtidsstekt ytrefilet av hjort, grønnsakspuré, parmesanpotetmos, peppersaus

    The Boutique Selection Crozes-Hermitage, Frankrike/Rodebak Farm to farm saison
    *Melk, selleri og sulfitt

  • Hvit fondant med iskrem

    Bråna, Tingvollsider
    *Melk, nøtter, hvete og egg

Pris: 685 ,-

Drikke kommer i tillegg. 

Meny 3

  • Bassturøkt lammelår skivet kaldt med fennikelsalat

    Lu Ceppu, Italila /Rodebak Saison
    *melk

  • Ørret med gulrot- og dillsalat, bakt potet og mysesaus

    Ken Forrester, Sør-Afrika/Rodebak WIT
    *melk, hvete og sulfitt

  • Creme brulee rabarbra

    Bråna Tringvollsider
    *Melk, nøtter, hvete og egg

Pris: 625 ,-

Drikke kommer i tillegg. 

Barnemeny

  • Lokal hamburger inkl. dessert

    Pris: 345,-

  • Pølser og potetmos inkl. dessert

    Pris: 285,-

Barn 3-12 år halv pris av alle retter

Takeaway-meny

  • Ost- og spekematfat min. 10 pers.

    Lokale oster fra Tingvollost, spekemat fra Hognamat, flatbrød fra Bortistu, sviskekompott fra Bortistu, geitramssirup fra Bortistu, eggerøre, grønnsaker
    kr. Pris: 325 ,- pr. person

  • Helstekt bassturøkt lammelår

    fra Bortistu leveres nystekt inkl. rødvinssjy kr 1350. (Mat nok til 6-8 personer)