Bortistu Gjestegard er tildelt...

  • Miljøprisen i Oppdal (1994). Gitt for å være en stimulans til å skape økt forståelse for miljøtiltak av alle slag i Oppdal Kommune.
  • Olavsrosa fra Norsk Kulturarv (1998). Dette kvalitetsmerket blir tildelt etter streng vurdering der det legges vekt på historisk verdi, hvordan denne er tatt vare på og hvordan produktet er gjort tilgjengelig for publikum.
  • Bygdeutviklingsprisen for nyskaping i Sør-Trøndelag (2000). Gitt på grunn av god lønnsomhet, sysselsetting særlig for kvinner og ungdom, utnytting av lokale ressurser og for nyskaping av et originalt produkt.
  • Spesialitet Norge for Bassturøkte lammelår (2003).  Merket er et kvalitetsmerke for norske matvarer med kvalitetsegenskaper som gir produktet en spesiell karakter. Fremgangsmåten er basert på egen ide og egenutviklet håndverksprosess.
  • Håndplukket av Innovasjon Norge (2007). Bortistu Gjestegard er et særegent og annerledes kurs-og konferansested. "Å bli Håndplukket er en hedersbevisning, og disse små perlene representerer noe av det beste tilbudene Norge kan by på innen kurs-og konferanser", sier direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Per Arne Tuftin.
  • Miljøfyrtårn-sertifisering. Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Vi oppfyller kriteriene og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.

...og har vært nominert til:

  • Bygdeturismeprisen (2001). 

I regi av Landbruksdepartementet og Norsk Turistråd. Bortistu var blant de tre etter vinneren som fikk hederlig omtale av juryen.

 

Bortistu Gjestegard står for noe av det beste i norsk gardsturisme i Norge i dag. Bortistu kan vise til gode økonomiske resultater og eierne er kjent for å være et framifrå vertskap. Juryen er imponert over den videreutvikling og fornying Bortistu har fått til basert på natur, gardshistorie og lokal kultur på denne gjestegarden med tradisjoner tilbake fra 1880-åra. Menyen er basert på norsk tradisjonsmat og verten sjøl utvikla spesialiteten Bassturøkt lammelår.
— Jurybeskrivelse - Landbruksdepartementet og Norsk Turistråd
 Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.