Trollheimen ønsker deg velkommen

 

trekanten

Bortistu er for mange utgangspunkt for velkjente Trekanten. Gå til Innerdalen, videre til Trollheimshytta og tilbake til Bortistu. Om sommeren finner du Trondhjems Turistforenings merkede turstier i hele Trollheimen.

 

skispor

Om vinteren kjøres det opp skispor av høy kvalitet langs hele Storlidalen, fra Storli og til Gjevilvatnet, og til Tovatna og videre rundt Høa, om Londalen. For oppdaterte skiløyper, se skisporet.no

 

topptur vinter

Storlidalen har et stabilt klima som gir lange vintre, sikre snøforhold og gir gode forhold for toppturer. Ofte er det skiføre fra oktober til mai. Derfor kan du trygt planlegge en tur lang tid i forveien.

Storlidalen er den perfekte skidalen. Annenhvert fjell er konvekst og konkavt. Det betyr stor variasjon i terreng og formasjoner. Her finner du alt fra store vidder til bratte renner på et lite område. Perfekt skiterreng for alle ferdighetsnivå.

Du kommer raskt til fjells. Det er bilvei helt inn til Storli, og du kan gå med ski allerede fra veien. Det er mange parkeringsplasser merket P, vi anbefaler å benytte disse framfor å parkere langs veien pga brøyting.

Anbefalte turer: Storbekkhøa, Nonshøa, Neådalsnota, Hyttdalskammen, Storslættkamben, Storhaugen, Gjerdhøa og Okla.

Vi anbefale å skaffe deg håndlagde ski av karbon, tilpasset dine ønsker og behov, fra vår lokale skifabrikk EVI ski på Lønset.

 

topptur sommer

Det er mange flotte fjell å bestige. Vi anbefaler gjerne disse:

Storbekkhø 1504 m.o.h. - en av korteste toppene i Storlidalen, men i grunn ingen lett tur. Det er to ruter til toppen. Fra Bortistu og opp til høyre langs Storbekken oppover og krysse denne etterhvert. Gå vestover mot Grønnsletkammen. Der vil du finne merket sti, som du følger til toppen. Alternativ rute er å gå i retning Tovatna. Etter noen hundre meter står det Storbekkhøa på et skilt til høyre.

Lengde: 5 km   Tidsforbruk: ca 5-6 timer.

 

Kringlehøa 1466, Storsalen 1593, Nonshøa 1532, Kråkvasstind 1699 og Okla 1564 er andre topper vi anbefaler. Vi har kart til salgs i resepsjonen til å ha med på turen. Les mer om turforslag på turapp.no.

Er du uvant i fjellet, eller ønsker en lokal kjentmann med på turen? Vi tilbyr fjellfører som er meget godt kjent i området, er fjellvant, og forteller gjerne om Storlidalens lange historie undervegs.

 

sykle til tovatna

Vi leier ut sykler for kr 150 pr dag. Vi kan anbefale å sykle langs en bilfri grusvei, 12 km innover langs Tovatna. En fin sykkeltur, hvor fjellene omslutter deg på alle kanter.

 

vassenden

Ønskes en lett tur, kan du gå over til Vassenden og se både Storlidalen og Gjevilvassdalen på en gang! Se på gamle setrer i Vassenden, samt ta et bad i Gjevilvatnet. En stor hvit sandstrand du garantert vil ha helt for deg selv omkranset av fjell på 1400-1600 m.o.h. På ene siden av vannet ser du Okla, og på den andre siden de tre Gjevilvasskambene, indre, midtre og hemre.

 

FISKE PÅ ÅNGARDSVATNET

Å befinne seg ute på Ångardsvatnet, midt i dalen, er en opplevelse. Du kan leie båt med motor, garn og redningsvester, kano og årer.  Se her for priser og kontaktinformasjon. 

Fiskekort kjøpes på nett, og hos Lønset Grunneierlag

 

fiske i fjellvatna

Ved parkeringsplassen i Storlia vil du finne oppslagstavle med kart, og selvbetjeningskasse for fiskeavgift. Du kan også betale med VIPPS TLF. 91595096. Angi dato, uketall eller år og sesong! 
Priser:                                  Dag            Uke            Sesong
Hele Storli Utmarkslag          100            600            1000