Fiber på plass i Bortistu

Som første kunde i Storlidalen har Bortistu 27. mars 2019 fått lagt inn fibernett. Vi skriver et nytt kapittel i historiebøkene våre. Med raskt bredbånd kommer dette såvel kurs og konferanser som skituristen tilgode.

Vi takker Vitnett Oppdal for at dette har latt seg gjøre.

Gjengitt fra avisa Opp 28.03.2019:

Bortistu først med fiber i Storlidalen

– En milepæl for oss

Tiden for tv-apparat på rundgang er over for gjestene ved Bortistu Gjestegard som er først ut i hele Storlidalen med fast fibernett.

Publisert: 28. mars 2019 kl 11.51

Oppdatert: 28. mars 2019 kl 11.55

– Vi nådde en milepæl da tre trivelige montører fra Vitnett sørget for å legge inn fiber og koble til TV-punkt i alle bygg, sier Rune Weiseth ved Bortistu Gjestegard til Radio E6.

Tidligere har reiselivsbedriften kun hatt trådløst fastnett som med sine begrensede kapasitet har gitt sine utfordringer.

–  Vi har sett frem til dette lenge. Selv om vi er en gjestegård langt ute i Trollheimen, merker vi at det er etterspørsel etter å se tv og film, forteller Weiseth

Det har hatt sine begrensninger med den gamle nettløsningen.

–  Vi har hatt tv-apparat som har gått på rundgang og når mange har streamet med pc-ene sine har det tatt mye av båndbredden og vi merket det på nettet. Nå blir det tv i alle stuer noe gjestene vil bli glade for.

Det er Vitnett som står for utbyggingen og kundekonsulent Tone Sæther merker at interessen både fra hytteinnbyggere og fastboende i dalen er bra.

–  Fiber som infrastruktur er viktig for fremtiden. Det gir ubegrenset kapasitet både for hyttefolk og innbyggere. Vi merker stor pågang fra hyttefeltene nå, sier Sæther.

Rune Weiseth sier utbyggingen har mye å si for for næringsaktørene også.

– Selv arbeider jeg som datakonsulent og det er uvurderlig for meg med fibernett de dagene jeg har hjemmekontor.

Det er dyrere å bygge ut fibernett i kretsene enn i sentrum, men Vitnett har tro på å økonomi i satsingen.

– Vi investerer ganske mye for at abonnentene i kretsene skal få dette tilbudet og nå bygger vi også ut fibernett fra Lønset til Nerhoel. Målet er å gi fiber til alle, sier Tone Sæther.

Vitnett-montørene Paul Loe (f.v.), Daniel Moe og Roar Lund sørget for at det ble fast fibernett i Bortistu. Foto: Bortistu Gjestegard

Vitnett-montørene Paul Loe (f.v.), Daniel Moe og Roar Lund sørget for at det ble fast fibernett i Bortistu. Foto: Bortistu Gjestegard

Linda Mai