Cart 0
 Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.

gi bort en opplevelse

Gavekort.png

MINNER Å TA MED HJEM FRA GÅRDSBUTIKKEN:

Lokal mat som gave

Flere av råvarene vi bruker er kortreiste. Basstulam er fra Trollheimen, og røykes i Bortistu på bjørk og einer fra lia. Sviskelykke lages av svisker, byggryn og aprikoser, og lages nå av 4. generasjon i Bortistu. Mandelpotet hentes fra Oppdal Fjellmandel til fjellsuppen. Produktene framstår i ny og delikat emballering og med tilberedningstips på etiketten. Vi pakker kassene klare for henting eller levering.

Fri frakt i Oppdal.  

 

  • Basstulam – klassisk helt, eller utbenet bit

  • Magdas sviskelykke – sviskegrøt med byggryn og aprikos

  • Fjellsuppe – kremet suppe av Fjellmandel fra Oppdal

  • Julesaus á la Bortistu – 0,5l (sesongvare)

  • Kokkens flatbakst - flatbrød fra Bortistu

 

Alternativ 1 - kr 500

1 stk. bit Basstulam, 2 bokser Magdas sviskelykke, 2 pk. Kokkens flatbakst

 

Alternativ 2 - kr 1 000

1 stk. Basstulam klassisk helt, 2 bokser Magdas sviskelykke, 1 pk. Kokkens flatbakst

 

Kontakt; tlf 91556287 eller epost bortistu@bortistu.no for bestilling.

Bassturøkt lammelår

Vår egen gårdsspesialitet er foredlet av lam som har gått på sommerbeite her i Trollheimen. I et av Europas reneste områder, har lammene beitet langs snøkanten om våren. Vi tilbyr ulike varianter. Du finner lammelår og flere andre varer på mathallen i Oppdal, Smak og Behag.

  • Lammelår, marinert og utbeinet

  • Lammelår med skank

Pannebånd og luer fra Storlidalen

Fra lokalprodusent og storlidaling Eli Johanne Jære, selger vi pannebånd og luer med variasjon i både mønster og farger. Pynt opp tilværelsen! Se også Eli Johanne sin hobbyside på Facebook.

 

Piper fra Småbruket Pipemakeri

På Lønset ligger Småbruket. Her produseres urter fra egen hage, og tobakkspiper som er håndlaget av beste Briarkvalitet. De produseres etter gamle tradisjonelle arbeidsteknikker. Vi stiller store krav til utforming og funksjonalitet. Les mer om Småbruket.

Saueskinn fra Storlidalen

God varme skinn fra store lune saueskinn krysset fra norsk farga og gammelnorsk spælsau, som har beitet i Storlidalen. I stolen, i sengen, på benken, på gulvet. Valget er ditt. 

 

Sara Strikk

Ulike strikkeprodukter som votter, luer, pannebånd, buff, gensere i flott håndstrikket alpaka-ull. strikket av Sara fra Oppdal. 

 

Lønset treprodukter

Lekkert håndtverk fra Harald Lønset. Stekespader, stativ for nettbrett, beskyttelse for strikkepinner (i veska), kakespader, ostehøvler, stekebestikk, rømmekopper osv.