Fjellgardens nye klær - design, interiør og saum ti....

Gammelstoggos eldste del ble bygd i 1648. Den har flere stuer, og en av dem som er i bruk i dag - Blåstoggo, brukes til museum, selskap og kaffebesøk. Langs veggene henger klær som har vært brukt opp gjennom årene, og mye annet spennende å se som for eksempel håndarbeid, gamle leker og bilder.  Foto; FotoKnoff

Gammelstoggos eldste del ble bygd i 1648. Den har flere stuer, og en av dem som er i bruk i dag - Blåstoggo, brukes til museum, selskap og kaffebesøk. Langs veggene henger klær som har vært brukt opp gjennom årene, og mye annet spennende å se som for eksempel håndarbeid, gamle leker og bilder. Foto; FotoKnoff

Selv om det på garden finnes mange fine gamle kjoler, drakter, duker og tepper til å pynte både folk, vegger og alt annet med - så trenges det noe nytt, moderne og tidsriktig innimellom. Ny nettside var det første Linda Mai gikk igang med, og som var klar ved overtakelsen av drift i mai 2016. Logoen til Bortistu hadde de hatt i mange år (og den er fortsatt med), og var laget av Linda Mai sin svoger. Det var nå behov for nytt pakningsdesign, etiketter, fargevalg, annonser, brosjyrer og mye mer. Det var også veldig viktig å finne et utrykk som passet de som driver Bortistu, og som kundene og gjestene både forsto og likte. Og ikke minst - noe som selger!

Bortistu sitt Bassturøkte lammelår pakket i vakuumposer med den gamle etiketten. Produktet hopper ikke akkurat mot deg i frysedisken.  Foto; privat

Bortistu sitt Bassturøkte lammelår pakket i vakuumposer med den gamle etiketten. Produktet hopper ikke akkurat mot deg i frysedisken. Foto; privat

Basstulam fra Bortistu skal nå selges i flotte esker, eller med halsbånd rundt skanken. Basstulam er alltid på  MENYEN , også her på den nye for sesongen som er satt sammen av Trøndelags blideste kokker. Lene og Lars Ivar. Jeg går god for hver en smak - har hatt den store gleden av å ha vært gjennom alle rettene:)  Foto; privat

Basstulam fra Bortistu skal nå selges i flotte esker, eller med halsbånd rundt skanken. Basstulam er alltid på MENYEN, også her på den nye for sesongen som er satt sammen av Trøndelags blideste kokker. Lene og Lars Ivar. Jeg går god for hver en smak - har hatt den store gleden av å ha vært gjennom alle rettene:) Foto; privat

Hyll-kaku fra Oppdal med hvit sjokoladekrem, multer og rabarbra, er en av dessertene på den nye menyen.  Foto;  Oppdal Smak Av Fjell

Hyll-kaku fra Oppdal med hvit sjokoladekrem, multer og rabarbra, er en av dessertene på den nye menyen. Foto; Oppdal Smak Av Fjell

I et nystartet selskap - som muligens ikke helt vet hvem de er ennå, kan arbeidet med grafisk design komme for tidlig, for sent, eller den blir til noe annet enn det den skal kommunisere. Bortistu hadde drevet i over hundre år, så en kan vel godt si at grunnlaget for virksomheten var lagt for en god stund tilbake. For å få hjelp til kommunikasjonsprosessen og utvikling og produksjon av materiell, søkte Linda Mai rundt etter en samarbeidspartner. Det er viktig å finne et byrå og personer som en selv kommuniserer godt med, og som en tror forstår konseptet like godt som en selv - eller helst enda bedre! En god magefølelse er en grei indikator på at det er riktig partner.

Etter å ha tatt en runde hvor flere byrå ble vurdert, falt valget på Engasjert byrå i Trondheim og AD/designer/interiørrådgiver Ingunn Hegstad. Hun besøkte garden og fikk raskt en forståelse av hva som trengtes, hvem vertskapet og de som jobbet der var, samt at det var mye bra fra før som kunne brukes i et nytt uttrykk. Noen fantastiske gamle broderier og åkle i friske farger er grunnlaget for mye elementene som brukes, og med bare en ny font og litt pussing ble det gamle logoen litt kvikkere. Og med et kinderegg av en person som Ingunn er, har det gitt både etiketter, vegger og gardiner et skikkelig løft. Nå males og pyntes det opp både i rommene, på produktene, nye brosjyrer og på websidene. Det blir så fint:)

Tøfler og hansker med saum ti - et dialektord fra Oppdalsregionen for broderi / sy på.  Foto; privat

Tøfler og hansker med saum ti - et dialektord fra Oppdalsregionen for broderi / sy på. Foto; privat

Her kan dere selv se noe av det Ingunn og hennes kollegaer har jobbet med, og slogan Der veien tar slutt- og alt begynner er også laget av Engasjert Byrå. 

Dette er etiketter til noen av produktene som kokkene lager for salg i Bortistu, men også andre steder som på Oppdals mathall - Smak & Behag. På Trøndersk Matfestival i Trondheim den 2. - 4. august i år, er mange produkter fra Bortistu og Oppdalsregionen til salgs der - et tips, den Flatbaksten kan en fort bli avhengig av:)

bortistu_etikett_flatbakst.jpg
boritstu_etikett_sviskelykke.jpg
Anne Morkemo