Der veien tar slutt - og alt begynner,

IMG_1033.jpg

har jeg, Anne Morkemo, hørt de sier på Bortistu Gjestegard innerst i Storlidalen i Trollheimen. For min del fikk jeg i fjor sommer erfare dette veldig bokstavelig; veien med Mathall Trondheim tok brått og uventet slutt i februar, og ut i mai var det hele over. Det var da alt skulle begynne.                                               

Først av alt så skulle jeg begynne med ny mentorjobb i regi Connect Trøndelag  (fantastiske Bente Geitnes som brenner for entreprenørskap og gründing), finansiert av Innovasjon Norge (flott og viktig tiltak som alle gründere burde benytte seg av).

Jeg møtte Linda Mai Helmersen Weiseth tidlig i mai i Trondheim. Hun var oppvokst på Bortistu sammen med 2 søstre og hennes foreldre, som hadde drevet og bygget ut gjestegarden over mange år. Linda Mai sin mor er født og oppvokst på garden, slik hennes forfedre hadde blitt de siste 115 årene.

foto; Toralv Østvang                         Vertsskapet ute på tunet.

foto; Toralv Østvang                         Vertsskapet ute på tunet.

Linda Mai, hennes mann Rune og 4 barn flyttet til Bortistu våren 2016, etter å ha levd og vært helt vanlige Trondheims-beboere med jobber innen bank og IT i mange år. FLYTTET fra byen til Trollheimen – 45 minutters kjøring fra Oppdal (som med litt godvilje kan sies å være en liten by i norsk målestokk) – til Der veien tar slutt!

Herregud – og jeg og mannen min som flyttet fra den usentrale ”bygda” Fossegrenda til Midtismørøyet-Møllenberg med ungene da de var små!

På mitt og Linda Mai sitt første møte skjønte jeg fort at dette var en dame med bein i nesa og et hode for tall og salg. Hun hadde et brennende ønske om vekst og utvikling for Bortistu og Storlidalen, og gjøre plassen god å være på både for familien og alle som besøker dem. Jeg skjønte fort at det på mange områder ville være lurt for meg å få dette mentoroppdraget. Jeg visste at jeg var ved veis ende med et stort og krevende prosjekt som gikk rett vest – og at noe nytt måtte begynne.

At det skulle begynne i Trollheimen skjønte jeg lite av da, men eventyrlige opplevelser kan man få over alt – og når en minst venter det. Og det finnes vel neppe en mer naturlig plass enn blant fjellene der trollene bor?

Med utsikt over Trollheimen fra  Fjøskjelleren  på Bortistu tidlig i mai måned.

Med utsikt over Trollheimen fra Fjøskjelleren på Bortistu tidlig i mai måned.

Gjennom denne bloggen til Bortistu Gjestegard skal jeg ta dere med gjennom livet på garden – både før og nå – dere skal få bli kjent med vertskapet og de fantastiske folkene som jobber der. Årstidene, maten, lammelåret, fjelltoppene, skiføret, bryllup og fest, alt som skjer og kan skje - Der veien tar slutt og alt begynner.

Det blir nok litt gründersnakk og om veien som jeg og Linda Mai har gått sammen i løpet av det siste året. Har vi fått til vekst og utvikling? Hva og hvordan i så fall?  Og ikke minst om hvordan Bortistu Gjestegard skal bli sentralt i livet til mange flere enn de som bor der. Et lite hint; for første gang i historien skal Bortistu ha åpent hver dag i hele sommer - på grunn av stor pågang:)

Snipp – snapp  – dette eventyret har akkurat begynt!

Hilsen Anne

Her i  Eldhusstoggo  sov jeg første natta på Bortistu. Utsikten fra stuevinduet kan gi hvem som helst en søvnløs natt!

Her i Eldhusstoggo sov jeg første natta på Bortistu. Utsikten fra stuevinduet kan gi hvem som helst en søvnløs natt!

Anne Morkemo